Rekuperace Atrea - vylepšení, úpravy, opravy

Odpovědět
ringo
Příspěvky: 71
Registrován: pát říj 22, 2021 8:04 am

Rekuperace Atrea - vylepšení, úpravy, opravy

Příspěvek od ringo »

Takže dle přání ve vlákně Rekuperace založeno nové téma speciálně pro tuto značku. Tak prosím jestli máte nějaké vlastní vychytávky pochlubte se ;)

Nejsnazší je asi nějaké vlastní řízení - Atrea často nabízí možnost řídit napětím 0-10V (bohužel se mi nepodařilo dohledat podrobnosti např. jaké úrovně napětí jsou pro jednotlivé režimy např. u RK2).
Dost často by stačilo řídit jen změnou parametrů co posílá externí ovladač (např. CP05) - bohužel Atrea ani firma pro ní elektroniku dodávající nechtěli zveřejnit komunikační protokoly. Nepodařilo se někomu rozlousknout ?
gustonator
Příspěvky: 10
Registrován: úte kvě 14, 2024 11:37 pm
Výkon panelů v FVE [Wp]: 5670
Kapacita baterie [kWh]: 10600

Re: Rekuperace Atrea - vylepšení, úpravy, opravy

Příspěvek od gustonator »

Ahoj,
Neni to ziadna uprava, ani vylepsienie, ale co mam doma je, ze som si napisal python script na odcitavanie dat z webu rekuperacie (cez selenium) a nasledne zobrazovanie v grafane (Odcitavam tak data aj z tepelneho cerpadla)

A este som nasiel Atrea integragiu do HA, kde vies cez to priamo ovladat teplotu a rezimy. Neni to vela, ale aspon nieco.
Kazdopadne ak by niekto nieco mal, zaujimalo by to aj mna.
01.png
01.png (22.89 KiB) Zobrazeno 646 x
Momo
Příspěvky: 661
Registrován: pon říj 10, 2022 10:27 am

Re: Rekuperace Atrea - vylepšení, úpravy, opravy

Příspěvek od Momo »

Rekuperaci Atera mám asi tři roky. Doplňoval jsem ji z důvodu vysoké vlhkosti v interiéru (zateplení, těsná okna, kytičky...). Všechny problémy to vyřešilo. Nepozoroval jsem ani zvýšenou spotřebu plynu na topení.

Nastavil na automat (každou hodinu větrej 6 minut, neboli po ukončení posledního větrání čekej 54 minut na další větrání).
Mám ještě tlačítka v koupelně, WC a kuchyni, kde je nastavena doba běhu na 15, 10 minut.
V ložnici CO2 čidlo, které aktivujeme několikrát týdně ve spolupráci s manželkou :) Dá se říct, že záznamy z čidla by mohly být využity i statisticky...

Sice mám i předehřev, ale nepoužívám ho. Možná by tím šlo přitápět v přechodových obdobích, ale tím si nejsem jistý, to by asi musely být větší objemy vzduchu.

V létě bych tím mohl i chladit, ale musel bych doplnit chladič, sundat strop v hale a zateplit trubky, aby na nich nekondezovala voda. Ale výkon toho chlazení by taky nebyl nic moc vzhledem k malé výměně vzduchu.


Nenapadá mě, jak bych nastavení zlepšoval. Ani důvod, proč z toho číst data. Maximálně mít info o teplotě a vlhkosti.
3x Victron MP2 48/5000, 3x MPPT 150/100, Cerbo GX (s NodeRED),
15 kWp na ploché střeše = 5 kWp východ (15°) + 5 kWp jih (37°+43°) + 5 kWp západ (15°),
baterie 3 packy, celkem 23 kWh skládané na 48 V 16s.
Odpovědět

Zpět na „Automatizace, řízení“