Kolegové, dokázali byste popsat, případně mě odkázat na zdroj, kde je srozumitelně popsán postup sestavení systému Victron (u mě konkrétně 3F konfigrace).
Tzn. co se nastavuje nejprve, co později...
HW - co se nastavuje z PC přes kabel, co vzdáleně, co za dodatečné příslušenství k tomu potřebuji (různé kabely a převodníky
(viz např MK3-USB, terminátory, apod...)
SW - účel a použití VIctron connect, VE.Config, OS Venus (předpokládám jen jako OS pro externí HW) atd ...
Snažím se zorientovat, návodů na to či ono je přehršel, ale je to hrozně roztroušené

Systém bude AC coupled se 3ks mikroinvertorů, MPPT ne. Provoz bez přetoků v režimu Ignore AC s Power Assist, s připínám sítě při přetížení
či stavu nabití baterie...
Vím, že měniče se s Cerbo GX a mezi sebou propojují přes Ve.Bus
Vím, že Cerbo GX s baterií (DIY 280-304Ah s JK BMS) se propojuje přes Ve.Can
Vím, že MPPT se s Cerbo GX propojuje přes Ve.Direct, ale to mít nebudu.
Vím, že GTI se instalují s pravidlem výkonu (VA) max 1:1, v 3f nevím, zda je bezpodmínečné na všechny měniče, u mě to tak bude,
Vím, že pro monitoring a řízení výkonu GTI frekvencí se instaluje smartmeter ET340 a propojuje přes převodník RS485-USB s Cerbo GX
Vím, že se pro některé funkce používají pomocné prvky (relé, AUXy, jejich propojení, apod.)
Vím, že existuje rozšířené Venus Large a "nejaký" Node Red, ale to už jsem hóóóódně dopředu
Výchozí stav - 3xMPII 3000VA + Cerbo GX MK2 ležící v krabicích.
díky