Cmrnda píše: ↑ned pro 22, 2024 12:13 am
eduard22 píše: ↑sob pro 21, 2024 10:33 pm
Ano 21. je zimní slunovrat
No právě, jak můžeš mít 1,2kw v 7,30 ráno?

U nás je ještě tma.
Tak jednak je těch 1200W skoro až v 8h a druhak -
u "nás" 
(na samém nejslunečnějším jihu JM kde svítí skoro i celou zimu! A jelikož mám 1/2 panelů o 4,5kWp na východ - přesněji na severo-východ, na sedlové střeše a skoro bez stínů i v zimě v nekratší den - zimní slunovrat(!) a tedy chytám brzoranní rozbřesk) ,
není u "vás"!
(kdesi na severozápadě kde znáte dokonce i sníh...)
Apropo popisoval jsem, v jiném tématu, proč mám na PV vstupu měniče ty tři žárovečky (jen slabé 15w ale odolné - určené původně do trouby, tím spíše jsou-li v sérii a je-li na nich jen 1/3 z 450V

)
Protože že mi
měnič našel panely (ty na západní straně , do ulice, blízko kterých je na vysokém sloupu veřejné osvětlení - moderní jasné oslňující... pouliční LED světlo, někdy i
o úplňku za jasné půlnoci![/b] (i když tam bylo třeba jen 18W..., ale našel a zbytečně pak i brzy ráno, kdy ještě nebylo tolik výkonu odpojil případnou výpomoc z DS a jel na aku... neb do 50W - vlastní spotřeba, je zbytečné aby bral nedostatečnou energii z panelů a docucával z aku)
Tak moc mám citlivou FVE již na zbytkové světlo.

(Apropo podobně vyráběly podvodně - dodávaly do sítě i v noci... velké FVE, tak že na to večer svítili halogenama v NT...)
Screeen: Počasí na jihu JM (Znojemsko) 21.12.2024 (zimní slunovrat):
Doplněno: dnes 22.12. je "u nás" naopak zataženo a velmi temno a tak nyní ani v 9:30 to nedává víc jak 900W (ale jen díky tomu, že jsou PV pole dvě a tak při tomto jen denním ale difuzním světle spojí obě pole své síly i když jsou orientována na V/Z, za jasného dne se jejich výkon již nesčítá prostě a spíše si jen předávaj štafetu max výkonu dopoledne/odpoledne, neb King II má jen jeden PV vstup), ale i to je pro chod domu dostatečné

, jen si nesmím moc vyskakovat

Ale žena má už ze včera vypráno a v bojleru je ještě dost horké vody ze včera

Inu každý den není ani na jihu JM posvícení a to doslova
Screeen: Počasí na jihu JM (Znojemsko) 22.12.2024
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.