Díky za rady. Zavětrované to bude - AI radila diagonální vzpěry a posichrovat spoje kovem, tesař radil taky něco podobného a bude mít volnou ruku
Já jsem pro šroubování na jiný materiál použil "Solar lišta C"
- na tyhle profily pak můžu použít běžné Z a Omega příchytky?
Máte pravdu, ty latě budou tužší, dáme tam trochu štíhlejší hranoly. Kupuju to řezivo od borce, který stále drží standardnější věci skladem, něco vyberu.
Namalovala jsem si to v Blendru jako 3D model, protože jsem si vůbec neuměla představit, jako to bude vypadat. Akorát jsem k tomu modelu neuměla připojit míry. Ale je to malované 1:1, takže stačí z modelu vyčíst délky jednotlivých komponent. A tesař pak nakonec stejně použije jen výšku a šířku a zbytek nějak dobouchá.
Mimochodem, krom toho, aby to drželo ty panely v celoročně funkčním úhlu to nemá žádný jiný účel, takže by to vodotěsné být nemuselo. Ale na jiném místě jsem použila vysloužilé panely jak krytinu, a mezery mezi panely jsem zaplnila gumovými profily koupenými zde:
https://www.mateza.cz/e-shop/tesneni/pryzove-profily, lépe mi posloužily ty měkkčí nebo duté, které umožňují ty panely na sebe lépe natlačit. Ty gumy se čtvercovým řezem jsou hodně tuhé a mají malou vůli na kompresi. Kdesi jsem zahlédla i T profily, který by byly ideální.
Byla to tehdy trochu piplačka (žádné hliníkové latě, dělalo se to skutečně na díry v panelech, hrozná práce, ale panýlky nyní napájí úplně nezávislé a zdá se že věčné světlo na zápraží. A neprší pod to, těsní to dobře.