Ohřev bojleru
Ohřev bojleru
Dobrý den, mám funkční ohřev bojleru ale chtěl bych rozšířit aby to stíhalo i v nepříznivém počasí, otázka čím omezit privodni napětí když svítí slunce. Bojler 2,2 kw 5 panelu po 450 chtěl bych 10 aby i s polovičním výkonem jsem měl pořád tebou vodu 

Re: Ohřev bojleru
Přívodní napětí omezit nejde. Jedine novej střídač.
Poznámka: v otázce není napsan aktualni střídač ani přesně označení ani přesně označení panelů...
Poznámka: v otázce není napsan aktualni střídač ani přesně označení ani přesně označení panelů...
Sníží mi mppt regulátor větší napětí na menší? Třeba mám 10 panelu po 37,5 v sérii a 250 regulátor tak mi nikdy nepůjde víc než 250?
Tipnul bych si, že po přidání tolika panelů už nikdy regulátor nepůjde.
Panely ani v zimě nesmí přesáhnout povolené vstupní napětí regulátoru.
Bojlerový regulátor nesnižuje napětí, ale pouští je přímo na spirálu. Ta to taky musí unést.
Odhaduji, že by se panely asi daly přidat cca na 7-8 ks v sérii.
Je to nutné počítat na konkrétní situaci pro konkrétní panely a regulátor.
Také je dobré při přidávání dávat stejné panely nebo alespoň obdobné se stejným proudem.
Panely ani v zimě nesmí přesáhnout povolené vstupní napětí regulátoru.
Bojlerový regulátor nesnižuje napětí, ale pouští je přímo na spirálu. Ta to taky musí unést.
Odhaduji, že by se panely asi daly přidat cca na 7-8 ks v sérii.
Je to nutné počítat na konkrétní situaci pro konkrétní panely a regulátor.
Také je dobré při přidávání dávat stejné panely nebo alespoň obdobné se stejným proudem.
Pokud má střídač Max. vstupní napětí 250V tak je výpočet následující:
Počítá se rezerva 20% na zimu, takže 200V. 200/37.V je 5.4 panelů. Takže vychází Max 5 panelů.
37.5 V je Vmppt nebo Voc?
Počítá se rezerva 20% na zimu, takže 200V. 200/37.V je 5.4 panelů. Takže vychází Max 5 panelů.
37.5 V je Vmppt nebo Voc?
-
U některých regulátorů TUV je tabulka počet panelů/výkon/spirála .. 

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
1,14kWp, XTRA4415N-XDS2, Carspa 24V/3000W, LiIon 24V/100Ah
5,4kWp pro ohřev topné vody - ve výstavbě
5,4kWp pro ohřev topné vody - ve výstavbě
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 10240
- Kapacita baterie [kWh]: 12
Jak je to s proudem u ohřevu? Spirála bojleru má třeba 23 ohmu takže když dám panely 5S2P tak se s regulátorem stane něco? Díky
10kw goodwe, 4x h2
Chtěl bych to udělat tak aby tam trvale bylo 230 bez stridace na primo ale koukám že bez odpinani a pripinani panelu jinak udělat nepůjde
tak bez střídače shoří termostat v boileru
DC (stejnosmerne napětí) delá takové oblouky: https://www.youtube.com/watch?v=S9a2oPCIMr0
DC (stejnosmerne napětí) delá takové oblouky: https://www.youtube.com/watch?v=S9a2oPCIMr0