Po rozšíření na 24V jedu nyní na 24/3000VA Smart (základní model měniče). Trvalý výkon při 25 stupních má 2,4kW, Pračku utáhne, bere si kolem 2,5kW, ale při další souběžné spotřebě už křičí přetížení.
Přemýšlím teda o možném řešení, pořídit ještě nějaký slabý Multiplus (ne II, jen Multiplus) a použít jej jako posilovač Smarta, Takže výstup AC Smart měniče do AC In Multiplusu, odběr domu pak na Multiplus AC OUT, a nastavit Power Assist.
A teď otázka, jak to funguje: žila jsem v tom, že Multiplus se přifázuje k síti na svém vstupu, propojí AC-in a Out, a posílený výkon je pak k dispozici jak za Multiplusem tak za Smartem. Kdosi mi ale říkal, že takhle to nefunguje. Je to pravda?
Pak by mě zajímalo: chci asistovat Smartu při jeho výkonu nad 2000kW vším dostupným výkonem Multiplusu. Jak Multiplus získává informaci o výkonu sítě na svém AC vstupu? Měří si jej interně nebo jsou potřeba nějaké CTčka? A je-li překročen práh 2000W, je tam nějaký byť krátký výpadek na AC out?
Poslední dotaz je praktický: jak se ten Multiplus nastaví - dá se to udělat nějak přes VE síť přes UI Cerba? Nebo z té konfigurační utility připojené nějak k Multiplusu přes ethernet? Nebo je potřeba kupovat jakýsi kabel?
Díky