Jak zapojit ECGSOLAX 3KW 24V pro zelený bonus?
Jak zapojit ECGSOLAX 3KW 24V pro zelený bonus?
Zdravím, odešel mi on grid střídač a dostal jsem jednofázový hybrid ECGSOLAX 3KW 24V. Potřebuji jej zapojit s odpočtem vyrobené energie, rozvaděč mám s plombovaným elektroměrem. Jsem trochu bezradný, protože on grid měl jenom výstup AC, ale tento hybrid má vstup AC i výstup. Poradí někdo laikovi, jak to zapojit? Díky předem. Že to nechápu, není nutné psát, jinak bych se neptal... 
Re: Jak zapojit ECGSOLAX 3KW 24V pro zelený bonus?
zapojit na AC vstup. AC výstup nechat nezapojený a povolit přetoky. Pokud přetoky neumí, tak smůla.
Po skončení ZB pak vyhodíš ZB elektroměr a zapojíš jak se patří na hybrid.
Po skončení ZB pak vyhodíš ZB elektroměr a zapojíš jak se patří na hybrid.
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
To je nejspis nejaky klon klonu klonu axperta takze pretoky tezko. Takze max bude umet prisavat z acin a zatreze na acout.
Victron EasySolar 5000va, mppt 2x 150/100,12.2kwp, 40kwh lifepo4.
Takže vrátit. Nevíte o nějakém 3 kW s přetoky, aby byl za přijatenou cenu?
jakakoli hybridni cina, solax, gudve, cokoli. Pokud to myslis aspon trochu vazne zvazil bych spis fronius symo nejmensi delaji 3.7kw 3f symo.
Victron EasySolar 5000va, mppt 2x 150/100,12.2kwp, 40kwh lifepo4.
Ad Jirka 77: Tohle je zrovna hybridní čína...
Naposledy upravil(a) karelmrak dne čtv čer 04, 2026 5:28 pm, celkem upraveno 1 x.
Ad Humux: Kompletní popis je tady: https://manuals.plus/ae/1005010298775137
JInak skutečně se snažím jít cestou nejmenšího odporu, panely mám z roku 2009 10ks, on grid měnič byl Schneider 2800. Je mi 82 a tak už neplánuju na moc dopředu
Zdá se, že hybrid je nejlevnější řešení, ale musí umožňovat ty přetoky, protože do října 2029 mám ještě ten zelený bonus...
Kompletní to teda není, potřebuješ uživatelský manuál kde je právě to nastavení přetoků v nastavení. Manuál je dodáván s výrobkem. Jinak to nenastavíš. Tipnul bych max.80%.karelmrak píše: ↑čtv čer 04, 2026 5:20 pm Ad Humux: Kompletní popis je tady: https://manuals.plus/ae/1005010298775137