Avšak moja pere a peče a vysává a kouká na 1,5m TV na Seznam na Zahradu a tak většinu energie se používá ze sítě.

Aku jsem taky dovolil nabív již večer ze sítě, protože mám volovo a tak aby se nezničliy a byly raději jen pro případ blekautu.
Potřebná energie je složena ze dvou částíJonasPP píše: ↑ned pro 11, 2022 12:30 pm Pri prvom snehu som chcel otestovať ohrievanie panelov od priameho ohňa od spodku pod panelmi.
Zobral som gril, do spodneho nasavania vzduchu priviedol ocelovu trupku, na ktoru som namontoval fukar a na jar nazbierane šišky som prikladal jednu od druhej. Krasny plameň bez dymu asi meter vysoko šlahal z grilu. Po pol hodine nastalo uplne minimalne nadtopenie snehu, ale nič viac. Uplne zbytočna robota. To znamena, že ake množstvo energie je treba na odstranenie 120m² snehu o hrubke 10cm.
Jaký proud jsi tam tlačil? To jsi měl opravdu rozebraný junction box kvůli demonstraci na jednom panelu, nebo máš vadnou obtokovou diodu?
Ano, jde to. Napětí se stejnou polaritou jako když panel vyrábí - to jsou ty obtokové diody v panelech polarizovány závěrně a proud teče FV články protože ty jsou polarizovány v propustném směru (proto při osvitu generují max. cca. 0,5V). Přikládané napětí ale musí být vyšší než Uoc - zvyšovat s citem, proud potom najednou teče i při mírném zvýšení napětí.
Myslel jsem přirozeně(!) vlažná
Šak kamoš chytá děš'tovku do jímky v zemi kde má minimálně 4 stC a tou panely oplachuje od sněhu a prachu a ta děšťovka opět stěče zpět okapem do jímky